TZ Istarske županije i RBA za unapređenje privatnog smještaja u Istri

Izvor: Lider, 08.05.06.

Sažetak: Turistička zajednica Istarske županije, Istarska razvojna agencija i Raiffeisenbank Austria d.d. predstavili su zajednički projekt pod nazivom '' Domus Bonus - Istria Quality Apartments, jamstvo kvalitete smještaja''. Ovaj program određuje standarde kvalitetnog privatnog turističkog smještaja dodjeljujući objektima koji ispunjavaju uvjete certifikat kvalitete što omogućuje brojne pogodnosti uključujući i RBA turističke kredite.

U izračun kreditne sposobnosti ubrajaju se i prihodi od iznajmljivanja

        RBA turistički krediti u suradnji s Turističkom zajednicom Istarske županije namijenjeni su građanima koji se bave iznajmljivanjem smještajnih ili turističkih kapaciteta, a koji su pribavili preporuku Turističke zajednice Istarske županije. Novost u ponudi ovih kredita je da se u izračun kreditne sposobnosti tražitelja kredita ubrajaju i procijenjeni prihodi od iznajmljivanja.

Dodatna pogodnost RBA turističkih kredita je povoljna kamatna stopa već od 5,85 % za kredite u eurima (EKS već od 6,14 %) odnosno 4,95 % (EKS 5,20 %) za kredite u švicarskim francima. Krediti se odobravaju u iznosu do 100.000 eura odnosno do 150.000 CHF, rok otplate je do 15 godina a postoji mogućnost ugovaranja počeka od 6 ili 12 mjeseci, sa ili bez plaćanja kamate tijekom počeka. Klijentima je na raspolaganju izbor modela osiguranja (sa ili bez jamaca) te mogućnost odobrenja kredita do 15.000 eura odnosno 22.000 CHF bez hipoteke na nekretnini. Domus Bonus - Istria Quality Apartments - program Turističke zajednice Istarske županije, lokalnih turističkih zajednica i Istarske razvojne agencije namijenjen je svim registriranim privatnim iznajmljivačima apartmana na području Istarske županije.

Posjedovanje i isticanje certifikata Domus Bonus iznajmljivačima donosi brojne prednosti i pogodnosti: Turistička zajednica Istarske županije jamči za kvalitetu smještaja koja se nudi u objektima s oznakom Domus Bonus, što će biti značajna preporuka za goste pri odabiru smještaja. Također, Turistička zajednica uvrstit će sve objekte s oznakom Domus Bonus u službene kanale promocije: promidžbene materijale, službene Internet stranice, sajmove itd. Za certifikat kvalitete Domus Bonus mogu konkurirati svi registrirani iznajmljivači apartmana čiji kapaciteti zadovoljavaju uvjete određene standardima. Turistička zajednica Istarske županije poziva sve one koji žele podići razinu kvalitete smještaja kojeg nude da im se obrate, te da uz njihovo stručno vodstvo i smjernice lakše ispune uvjete.