U porečkoj Poslovnoj zoni ƒåimižin gradi se veletržnica ribe

Izvor: Glas Istre, 30.10.06.

Sažetak: Nakon kraće stanke na gradilištu u Poslovnoj zoni ƒåimižin radnici zagrebačkog Megrada, kao kooperanti Vladimira Gortana iz Pazina, građevinske tvrtke koja je dobila taj posao, nastavili su s gradnjom javne veletržnice ribe i otpremnoga centra za školjke.

Mekano tlo otežalo radove

Nakon kraće stanke na gradilištu u Poslovnoj zoni ƒåimižin radnici zagrebačkog Megrada, kao kooperanti Vladimira Gortana iz Pazina, građevinske tvrtke koja je dobila taj posao, nastavili su s gradnjom javne veletržnice ribe i otpremnoga centra za školjke. Posao je početkom mjeseca bio usporen zbog "tehničkih problema" na gradilištu.
- Imali smo problema s temeljima. Naime, oko dvije trećine parcele nalaze se na tzv. mekanom tlu i to nam je malo otežalo posao jer smo se morali prilagoditi terenu prigodom gradnje temeljnih stupova, veli ravnatelj Istarske razvojne agencije Darko Lorencin.
To će produžiti za 15 do 20 dana dogovorenu gradnju (120 dana), pa će građevinski radovi biti gotovi do konca ove ili početka sljedeće godine. Sljedeća, druga faza odnosi se na opremanje veletržnice. Kako veli Lorencin, porečka bi veletržnica ribe, investicija vrijedna između osam i devet milijuna kuna, trebala biti gotova do sredine iduće godine.

Vesna MEDVEDEC