Prezentacija Istarske razvojne agencije za studente FET-a

Izvor: Glas Istre, 23.01.07.

Sažetak: Direktor Istarske razvojne agencije Darko Lorencin jučer je održao prezentaciju rada te institucije za pedesetak studenata druge godine menadžmenta i poduzetništva pri Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković".

Uključiti buduće ekonomiste u gospodarske tokove

Direktor Istarske razvojne agencije Darko Lorencin jučer je održao prezentaciju rada te institucije za pedesetak studenata druge godine menadžmenta i poduzetništva pri Fakultetu ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković".
- Inicijativu za ovakvom prezentacijom pokrenuo je fakultet s namjerom da se studenti, koji često rade svoje seminarske pa i diplomske radove na temu Istarske razvojne agencije, upoznaju s projektima Istarske županije. Na ovaj način budućim diplomiranim ekonomistima želimo približiti gospodarsku stvarnost kako bi se što jednostavnije mogli uključiti u gospodarske tokove, rekao je Lorencin.
Studenti su tako mogli saznati da IDA djeluje sedam godina, a uz Istarsku županiju osnovalo ju je devet istarskih gradova. Među najvažnijim su joj aktivnostima kreditiranje i osiguravanje jamstava za poduzetnike, razvoj poduzetničkih zona, edukacija poduzetnika, razvijanje poduzetničkih inkubatora i clustera, promocija stranih ulaganja, upravljanje Regionalnim operativnim programom županije te međunarodna i međuregionalna suradnja.

P. Lu.