Obrtnici podržavaju lokaciju sajma u Vodnjanu

Izvor: Glas Istre, 02.05.07.

Sažetak: Ovo je hvalevrijedan projekt i treba ga podržati, a to nije samo moje mišljenje, nego mišljenje cijelog Upravnog odbora Komore, zaključio je Šaina dodajući da bi cjelokupni projekt trebao biti realiziran za dvije do tri godine.

PREDSJEDNIK ŽUPANIJSKE OBRTNIƒåKE KOMORE VILI ŠAINA O BUDUƒÜEM ISTARSKOM VELESAJMU

Obrtnici podržavaju lokaciju sajma u Vodnjanu

Gradski vijećnici na svojoj su protekloj sjednici prihvatili odluku o osnivanju Društva Istarski velesajam d.o.o., u kojem će po petinu udjela, uz Grad Pulu, imati i Grad Vodnjan, Istarska razvojna agencija, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora-Obrtnička komora Istarske županije.
Predsjednika županijske obrtničke komore Vilija Šainu pitali smo što misli o lokaciji budućeg sajma koji će biti smješten na području poslovnog parka Tison nedaleko od Vodnjana.
- Naš Upravni odbor donio je jednoglasnu odluku da budemo suosnivači Društva Istarski velesajam. Stručni timovi Fakulteta ekonomije i turizma izradili su studiju isplativosti za koju smatram da je istinita. Vodnjan je u blizini Istarskog ipsilona, što utječe na dobru prometnu povezanost, rekao je Šaina dodajući da će se na toj lokaciji održavati i međunarodni, a ne samo gradski sajmovi.
- Takve manifestacije trebaju se održavati izvan grada i bilo bi dobro da imamo sajam na europskoj razini. Nigdje se sajamski prostori ne nalaze u gradu. Što se tiče pozicije i posjećenosti, pulska Karolina je dobra lokacija za sajam, no cilj sajma nije samo velik broj posjetitelja nego da poduzetnici dođu, vide proizvode i sklope ugovore s našim obrtnicima kako bi oni nadalje mogli ostvariti suradnju i kvalitetno poslovati, rekao je Šaina.
- Smatram da je projekt Istarskog velesajma dobar za našu županiju jer se sadašnji sajmovi odvijaju u malim prostorima i neadekvatnim pozicijama. I u Zagrebu je održavanje sajmova postalo problematično jer nema dovoljno prostora i parkirnih mjesta. Dobro je da je sajam izvan grada da žitelji imaju mir. Ovo je hvalevrijedan projekt i treba ga podržati, a to nije samo moje mišljenje, nego mišljenje cijelog Upravnog odbora Komore, zaključio je Šaina dodajući da bi cjelokupni projekt trebao biti realiziran za dvije do tri godine.

P. Lu.