IDA i Komora o (pre)kvalifikaciji i angažiranju kadrova u gospodarstvu

Izvor: Glas Istre, 13.06.07.

Sažetak: Manjak kadrova već se godinama osjeća u brodogradnji, građevinarstvu te turizmu i ugostiteljstvu

Radnici "protutnje" kroz firme nezadovoljni plaćama i statusom

Strukovno obrazovanje u Istarskoj županiji bila je tema jučerašnje konferencije u pulskom hotelu "Histria" koju su organizirali Istarska razvojna agencija (IDA), Hrvatska obrtnička komora - Obrtnička komora Istarske županije i Hrvatska gospodarska komora - Županijska komora Pula.
Direktor IDA-e Darko Lorencin istaknuo je nove zahtjeve i izazove pred kojima stoji Istarska županija, koja, iako ima manje nezaposlenih nego ostale županije, treba riješiti pitanje (pre)kvalifikacije i angažiranja kadrova u gospodarstvu.
U ime Županijske gospodarske komore govorila je tajnica Jasna Jaklin Majeti‚àö√⬨¬∂ istaknuvši nužnost partnerskog odnosa gospodarstva i obrazovnog sustava.
- Postoje već tradicionalno deficitarna zanimanja, a poslodavci snose veliku materijalnu štetu zbog silne fluktuacije radnika koji samo prolaze kroz naše firme jer nisu zadovoljni svojim statusom, plaćama, kvalitetom ugovora, istaknula je Majetić.
Manjak kadrova već se godinama osjeća u djelatnostima brodogradnje, građevinarstva te turizma i ugostiteljstva gdje poslodavci slobodna radna mjesta popunjavaju putem kooperanata, ali i kroz razne, kako ih je nazvala Majetić, "neformalne oblike" zapošljavanja koji se ćesto niti ne sankcioniraju.
Jedan od ciljeva komore je stvaranje odbora, grupa gospodarstvenika, koji će biti partneri školama te će valorizirati i stimulirati rad naučnika i radnika.
Aktivnosti Hrvatske obrtničke komore koja svake godine osigurava 10.000 do 12.000 naučnićkih mjesta predstavila je Olga Lui, voditeljica Odjela za obrazovanje iz Zagreba. Ona je među važnijim novostima istaknula stvaranje sustava nacionalnog kvalifikacijskog okvira po uzoru na europski koji je upravo u pripremi.
- Slično kao i u bolonjskom sustavu za visoko obrazovanje, osobe koje se kvalificiraju za određeno zanimanje skupljale bi bodove te dobivale tzv. putovnicu osposobljavanja, odnosno mogućnost nastavka kvalifikacije i u ostalim zemljama Europe, objasnila je.
Osvrnuvši se na sadašnje stanje u školstvu rekla je da je nužna prilagodba mreža škola, koncentracija određenih struka u pojedinoj školi, stvaranje đačkih domova, mogućnost zaposlenja nakon dvogodišnjeg školovanja, prohodnost između strukovnog i visokog obrazovanja te usklađivanje upisnih kvota s potrebama tržišta.
U nastavku je prikazano postoje‚àö√⬨¬∂e stanje na tržištu radne snage u Istarskoj županiji, a o ljudskim su resursima govorili i predstavnici građevinara, ugostitelja i hotelijera te tvrtki CIMOS i Uljanik. Među prisutnima bili su i ravnatelji strukovnih škola u Istri, a svoje su stavove iznijeli i nadležni iz županijskih upravnih odbora. Na konferenciji su ponovljeni već dobro poznati problemi koji se tiču strukovnog obrazovanja i deficitarnih zanimanja, ali konkretnih rješenja gotovo da i nije bilo.

M. JERIN