Certifikatom privući strane investitore

Izvor: Glas Istre, 07.09.07.

Sažetak: Imovinski standard, naziv je druge od tri predviđene radionice u sklopu projekta "Program certifikacije regija za ulaganja" (CIFR) na kojoj su početkom tjedna sudjelovali predstavnici Istarske županije.

Imovinski standard, naziv je druge od tri predviđene radionice u sklopu projekta "Program certifikacije regija za ulaganja" (CIFR) na kojoj su početkom tjedna sudjelovali predstavnici Istarske županije. Podsjetimo da projekt traje do 15. travnja iduće godine, kada će Županija dobiti certifikat koji bi budućim investitorima na Poluotoku trebao jamčiti brzo i efikasno ulaganje.
Na ovotjednoj je radionici stvarana baza lokacija pogodnih za investiranje u roku od 12 do 60 mjeseci. Ta bi baza, piše u priopćenju iz Istarske razvojne agencije (IDA), trebala omogućiti kvalitetno informiranje potencijalnih investitora. Sudionici radionice upoznali su se i s iskustvima županija koje su već dobile certifikat. Riječ je o šest županija, među kojima je i Primorsko-goranska. Projekt osmišljavanja plana za privlačenje stranih ulagača u hrvatske županije zajednički organiziraju Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Američka agencija za međunarodnu pomoć (USAID).

B. Ž.