Drugi BPW Danube Net poslovni forum u Puli od 16. do 18. studenog

Izvor: Glas Istre, 09.11.07.

Sažetak: Cilj foruma je regionalna razmjena iskustava o povezanosti ženskog poduzetništva i regionalnog razvoja kroz usporedni prikaz stanja u ženskom poduzetništvu podunavskih zemalja s primjerima najbolje prakse, institucionalne podrške i sa znanstvenog aspekta.

Suradnjom osnažiti razvoj ženskog poduzetništva

Drugi međunarodni BPW Danube Net Business Forum koji će se održati od 16. do 18. studenog u hotelu "Histria" na jučerašnjoj su konferenciji za novinare u Istarskoj razvojnoj agenciji najavili predsjednica pulskog BPW-a Alida Perkov, župan Ivan Jakovčić, direktor IDA-e Darko Lorencin i Kristina Bulešić, upraviteljica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.
- Cilj foruma je regionalna razmjena iskustava o povezanosti ženskog poduzetništva i regionalnog razvoja kroz usporedni prikaz stanja u ženskom poduzetništvu podunavskih zemalja s primjerima najbolje prakse, institucionalne podrške i sa znanstvenog aspekta. Rezultat foruma bit će pragmatično, stručno i znanstveno razjašnjenje mnogih otvorenih pitanja o stanju ženskog poduzetništva u regiji te definiranje stručne, institucionalne i znanstvene osnove za ukupni odnos i bolje razumijevanje u domaćim i međunarodnim odnosima. Suradnja će otvoriti mogućnost cjelovitije komunikacije u podunavskoj regiji te posebno osnažiti razvoj ove gospodarske ciljne skupine, rekla je Perkov.
U radu foruma sudjelovat će poslovne žene i poduzetnice, članice BPW Europe i srodne udruge Krug, predstavnici znanstvenih i drugih institucija te ministarstava. Dosad se odazvalo 50 sudionika iz inozemstva i oko 100 iz Hrvatske. Rad foruma odvijat će se kroz plenarne sjednice, tematski organizirane okrugle stolove te bilateralne razgovore na poslovnim punktovima. Organizirat će se prigodna izložba i prezentacija institucija, partnera, sponzora i suradnika. Inicijatori i organizatori konferencije su BPW Europe, BPW Danube net, BPW Pula, Istarska županija, Zaklada za razvoj civilnog društva Istarske županije, Grad Rijeka, IDA, Ministarstvo gospodarstva, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora.
P. LUKEŽ

Okrugli stolovi, prezentacije i poslovni razgovori
Otvaranju skupa prisustvovat će i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić te predsjednica BPW Internationala dr. Chonchanok Viravan iz Tajlanda. Na okruglim stolovima i prezentacijama govorit će se o znanstvenom aspektu poduzetništva, menadžmentu u kulturi i kulturnoj razmjeni. Na poslovnim punktovima raspravljat će se o turizmu i poduzetništvu žena, programu interne razmjene stručnjaka u zemljama Podunavlja, pravnim aspektima poduzetništva, EU- projektu poticanja ženskog poduzetništva te ženama kao inovatorima. Posljednjeg dana na rasporedu je predstavljanje Rumunjske kao sljedećeg domaćina Foruma, a sudionici će posjetiti i Brijune gdje će se održati natjecanje BPW Golf open.