METRIS

Početkom 2015. godine IDA-in odjel za istraživanje i razvoj - Centar za istraživanje materijala Istarske županije – METRIS izdvojio se u zasebnu poslovnu jedinicu;  Ustanovu Centar za istraživanje materijala Istarske županije METRIS.

Djelovanje METRIS-a usmjereno je prije svega na poticanje tehnološkog razvoja, kao i razvoja inovacija. Navedeno se realizira sudjelovanjem Centra u provedbi europskih, ali i nacionalnih projekata, primjerice uključivanjem u PoC- Program Provjere inovativnog koncepta za poduzetnike u provedbi Poslovno-inovacijske agencije Republike Hrvatske (HAMAG - BICRO) te kroz pripremu i provedbu projekata, poput stavljenog u funkciju Tehnološkog inkubatora, smještenog na katu zgrade METRIS-a, a čije će inovativne tehnološke tvrtke imati mogućnost surađivati s našim istraživačkim centrom.

Osnivanjem Ustanove Centar za istraživanje materijala Istarske županije - METRIS stvorena je infrastrukturna baza za istraživanje i razvoj kao preduvjet razvoja inovacija i primjene novih tehnologija u proizvodnji. METRIS svojim značajem, ali i fizičkim smještajem u Puli, tako predstavlja most suradnje između znanstvenih i razvojnih institucija te gospodarstva, a namjera nam je ići i korak dalje - potaknuti nastanak regionalnog Centra kompetencije (CEKOM) za napredne materijale koji će stvoriti osnove za gospodarski razvoj temeljen na znanju i novim tehnologijama. U tom smislu METRIS aktivno sudjeluje u pripremi navedenog projekta, uz podršku Ministarstva gospodarstva, čime se radi na sustavnoj izgradnji znanstvenoistraživačke i tehnološke infrastrukture u Istri.

Više o METRIS-u potražite na stranici www.centarmetris.hr