Projektom To4To Istra će dobiti 75 barmena i sommeliera

Izvor: Regional Express, 11.11.10.

Sažetak: Projekt To4To odobren je za financiranje bespovratnim sredstvima EU u okviru instrumenta za predpristupnu pomoć IPA-e, komponenta 4. - Razvoj ljudskih resursa.

Vrijednost projekta je  295.304,22 eura

To4To, Learning Today for Working Tomorrow naziv je projekta kojeg je danas u prostorijama IDA-e prezentirala Maja Milevoj, ravnateljica Dioptera - otvorenog učilišta Pula. Projekt To4To odobren je za financiranje bespovratnim sredstvima EU u okviru instrumenta za predpristupnu pomoć IPA-e, komponenta 4. - Razvoj ljudskih resursa. Agencija za strukovno obrazovanje potpisala je ugovor o provedbi projekta s otvorenim učilištem iz Pule - Diopter.

Aktivnosti su usmjerene na kreiranje dugoročnih postavki za podizanje kvalitete usluga u turizmu i ugostiteljstvu kroz razvoj i stručno usavršavanje ljudskih potencijala te promicanje cjeloživotnog učenja.

Opći cilj jest doprinos razvoju učinkovitog obrazovnog i edukacijskog sustava usklađenog s potrebama tržišta rada u Hrvatskoj, a posebni cilj je izrada, verifikacija i provedba dva programa za stručno usavršavanje nezaposlenih i zaposlenih osoba u sektoru turizma i ugostiteljstva u pet hrvatskih županija. Radi se naime dva programa za osposobljavanje ljudi i za poslove sommeliera i barmena.

Ciljnu skupinu projekta čini 350 osoba sa završenom srednjom školom ugostiteljsko turističkog smjera u Istarskoj županiji - 150 osoba, Brodsko-posavskoj, Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj - 100 osoba te Splitsko Dalmatinskoj - 100 osoba.

Ukupna vrijednost projekta je 295.304,22 eura, od čega EU kroz program IPA sufinancira 85 posto, odnosno 251.518,58 eura. Projekt traje 12 mjeseci kada će biti održana završna konferencija za medije.

E.O.