Održana prezentaciju u HGK u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja

Izvor: Regional Express, 13.09.2011.

Sažetak: Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja promovira i potiče ideju učenja i obrazovanja tijekom cijelog života.

KLJUƒåNO PREPOZNAVANJE ZAHTJEVA TRŽIŠTA RADA I PODUZETNIƒåKO UƒåENJE

Županijska komora Pula organizirala je prezentaciju u suradnji sa Istarskom razvojnom agencijom, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Diopter - Otvorenim učilištem Pula u sklopu Tjedna cjeloživotnog učenja. Ovogodišnji peti Tjedan cjeloživotnog učenja koji traje od 8. do 15. rujna organizira Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske te uz potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. Dodatne informacije potražite na http://www.cjelozivotno-ucenje.hr/. Regionalni koordinator događanja za Primorsko - goransku, Istarsku i Karlovačku županiju tijekom Tjedna je Narodno učilište Rijeka.

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja koja promovira i potiče ideju učenja i obrazovanja tijekom cijelog života. U toj ideji svakako se ponajprije mogu pronaći ustanove u okviru obrazovnog sustava, opća populacija i možda najvažnija ciljna skupina - poslodavci.

U Rh za provedbu programa za cjeloživotno učenje zadužena je Agencija za mobilnost i programe EU. U Istarskoj županiji u program tjedna uključile su se i druge institucije organiziranjem različitih programa: Diopter - otvoreno učilište Pula, Pučko otvoreno učilište Labin, Pučko otvoreno učilište "Ante Babić" Umag, S.I.N.E.R.G.I.S. d.o.o. Buzet, HZZ Područna služba Pula, zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, Hrvatski informatički zbor, ECDL Hrvatska.

Hrvatska gospodarska komora prepoznaje potrebu intenzivnog djelovanja u svim društvenim procesima usmjerenim na podizanje razine znanja i vještina. Time se doprinosi jačanju suradnje gospodarstva i obrazovnog sustava, prepoznavanju zahtjeva tržišta rada i uvođenju poduzetničkog učenja i sudjeluje u procesima koji su usmjereni na podizanje razine znanja i vještina. (REX / Foto: Alen Kalebić)