Dan nulte emisije ugljičnog dioksida

Sažetak: U povodu obilježavanja Europskog tjedna održive energije, Istarska razvojna agencija održala je u Puli konferenciju pod nazivom Dan nulte emisije.

Izvor: HRT - Radio Pula, 18.06.2012.


U povodu obilježavanja Europskog tjedna održive energije, Istarska razvojna agencija održala je u Puli konferenciju pod nazivom Dan nulte emisije. Svrha joj je pružiti potporu gradovima i općinama u Istri u zajedničkom nastojanju da postanu aktivni energetski subjekti u Europi.

Konferencija je namijenjena javnom i privatnom sektoru, posebice malim i srednjim poduzetnicima koji posluju u sektoru energetike, te gradovima i općinama koji su se obvezali izraditi svoje energetske bilance, istaknula je uvodno Sanja Kantaruti iz Istarske razvojne agencije. Konferenciju je otvorio Alen Damijanić, pročelnik županijskog Odjela za gospodarstvo.

O financiranju projekata energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u gradovima brine se Hrvatska banka za obnovu i razvoj, o čemu je na konferenciji govorila Cinzia Zubin.

Na konferenciji u Puli, održanoj u povodu Europskog tjedna održive energije, osim o mogućnostima korištenja obnovljivih izvora energije, govorilo se i o međusektorskoj suradnji te o primjeni obnovljivih izvora energije kod krajnjih korisnika, ističući kao primjer novigradsku tvrtku Solaris.

Opširnije u izvještaju Mirjane Širole koji možete poslušati ovdje.