Projekt Cluster Club doplovio u Pulu

Izvor: Regional Express, 05.07.2012.

Sažetak: Cluster club uključuje 15 partnera iz komorskog sastava i znanstevnoistraživačkih centara duž Jadranske obale. Cilj projekta je poticanje razvoja klastera i jačanje umrežavanja poslovnih subjekata iz djelatnosti opremanja brodograđevnog i nautičkog sektora.

Projekt Cluster club stigao je u Istru brodom Trabacolo najavljujući međunarodne poslovne susrete koji će se održati u sklopu Pula Boat Fair-a 18. listopada 2012.
Tako su istarski gradovi postali pozornicom Adriatic Economic Cluster Cluba. Projekt je financiran putem programa IPA Adriatic CBC. Vodeći projektni partner je Unioncamere del Veneto - Eurosportello Veneto, dok su partneri u Hrvatskoj Hrvatska gospodarska komora i Istarska razvojna agencija. Istarska razvojna agencija će u projektu Cluster Club biti nositelj radnog projekta 5, u kojem će se kao pilot projekt izgraditi inkubator za mala i srednja poduzeća, na adresu Zagrebačka 30 u Puli.

Cluster club uključuje 15 partnera iz komorskog sastava i znanstevnoistraživačkih centara duž Jadranske obale. Cilj projekta je poticanje razvoja klastera i jačanje umrežavanja poslovnih subjekata iz djelatnosti opremanja brodograđevnog i nautičkog sektora. U zejdničke projektne aktivnosti uključeni su partneri iz Italije, Hrvatske, Srbije, BIH, Albanije i Grčke i Crne Gore.

Na riječkom su se gatu u Puli danas simbolično okupili partneri u projektu, uz prisustvo pulskog gradonačelnika Borisa Miletića, predsjednica HGK ŽK Pula Jasna Jaklin Majetić, Boris Sabatti ispred IDA-e, labinski gradonačelnik Tulio Demetlika, te talijanski partneri. (K.H.)