10.05.18.

Srednjoškolcima predstavljeni Poduzetnički inkubatori IDA-e

U Gradskoj vijećnici Grada Pule održan je drugi ciklus predavanja za mlade pod nazivom "Tjedan za mlade".  Kroz interaktivnu radionicu predstavnice Istarske razvojne agencije četrdeset učenika srednje Ekonomske i Strukovne škole imali su priliku čuti o aktivnostima i projektima koje IDA trenutno provodi. Učenicima su predstavljeni i primjeri dobre prakse suradnje s poduzetnicima, poduzetnički inkubatori te edukacije za privatni i javni sektor koje IDA provodi. 

Voditeljica područnog ureda Hrvatske banke za obnovu i razvitak predstavila je mladima program financiranja i kreditiranja za mlade poduzetnike te načine na koje HBOR potiče razvoj hrvatskog gospodarstva. 

Mladima su također predstavljene aktivnosti projekta "Burza poduzetničkih ideja" koji teži motivirati mlade osobe na bavljenje poduzetništvom, kao i umrežavanje mladih potencijalnih poduzetnika i nezaposlenih mladih osoba s poduzetnicima. 

Poticanja mladih na inovativno poduzetničko promišljanje te suradnja s mladima u cilju stvaranja pozitivne poduzetničke klime jedan je od strateških ciljeva Lokalnog programa za mlade Grada Pule 2018.-2020. A upravo intersektorskom suradnjom u području poduzetništva jača se svijest o važnosti samozapošljavanja te se istovremeno potiče poduzetnički duh i interes za samostalno vođenje i obavljanje poslova pokretanjem vlastitog start upa.