09.02.07.

IDA sudjelovala na sarajevskoj konferenciji o industrijskim zonama

U organizaciji Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA 7. veljače u sarajevskom hotelu Holiday Inn održana je konferencija "Industrijske zone kao instrument regionalnog ekonomskog razvoja".

U organizaciji Sarajevske regionalne razvojne agencije SERDA, 7. veljače u hotelu Holiday Inn u Sarajevu održana je jednodnevna Konferencija "Industrijske zone kao instrument regionalnog ekonomskog razvoja". Na Konferenciji je sudjelovala i Istarska razvojna agencija (IDA) d.o.o., odnosno direktor IDA-e Darko Lorencin, koji je tom prilikom održao prezentaciju o iskustvima IDA-e u razvoju industrijskih zona.


Tijekom Konferencije dogovorena je daljnja suradnja sa SERDA-om u vidu zajedničkih projekata, te kandidiranja istih prema EU inicijativama. Također, dogovoren je i uzvratni posjet SERDA-e IDA-i, a s predstavnicima ostalih prisutnih bosansko-hercegovačkih razvojnih agencija vođeni su  razgovori o uspostavi suradnje.

Konferencija je održana s ciljem promocije mogućnosti koje industrijske i poslovne zone pružaju gospodarskom razvoju Bosne i Hercegovine, te ciljem ukazivanje na potrebu korištenja ovog instrumenta ekonomskog razvoja.
 
Učesnicima Konferencije prezentirana su iskustva zemalja EU i Hrvatske u razvoju industrijskih zona, te značaj njihove uloge u procesu privlačenja domaćih i stranih investicija. U okviru Konfrencije prezentirana je i studija "Industrijske zone Sarajevske makroregije" koju je izradio Ekonomski institut u Sarajevu u suradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA.