20.03.07.

Radionica "Venture Capital - način financiranja razvoja malih i srednjih poduzeća"

Radionica će se održati 30. ožujka u IDA-i, a namijenjena je svima koji žele saznati nešto više o Venture Capital načinu financiranja

USAID Projekt - Poduzetna Hrvatska i Istarska razvojna agencija IDA d.o.o.  organiziraju i pozivaju Vas na radionicu "Venture Capital - način financiranja razvoja malih i srednjih poduzeća" koja će se održati 30. ožujka 2007. u prostorijama Istarske razvojne agencije d.o.o. na adresi Mletačka 12/IV, 52100 Pula s početkom u 9 h.

Venture Capital investicije su jedan od načina financiranja trgovačkih društava putem specijaliziranih investicijskih kuća koje ulažu kapital u temeljni kapital poduzeća te iz tog razloga u potpunosti dijele ekonomsku sudbinu poduzeća zajedno sa osnivačem/poduzetnikom. Ulazak u vlasničku strukturu ne pruža mogućnosti korištenja sredstava osiguranja tako da se Venture Capital investicija smatra rizičnim ulalganjem. Venture Capital kao i financiranje putem Private Equity pogodna su za mala i srednja poduzeća kao i za velike poduzetnike čije povećane operativne aktivnosti zahtijevaju dodatna ulaganja a samim time i velike količine svježeg kapitala.

Predavanje je namijenjeno svima koji se žele upoznati sa Venture Capital načinom financiranja a radionica ce poslužiti i za prezentiranje slučajeva sudionika same radionice u kojoj će se naučiti kako kvalitetno ostvariti kontakt i prezentirati svoju kompaniju potencijalnom Venture Capital ulagatelju. Ukratko, radionica će ponuditi odgovore na niz pitanja kao što su:

  • Što je Venture Capital?
  • Kako funkcioniraju Venture Capital fondovi?
  • Kakve firme su primamljive Venture Capital fondovima?
  • Kako prezentirati potrebe svoje firme Venture Capital fondovima?
  • Valuacije i procjene koje Venture Capital fondovi koriste?
  • Kako ulazak Venture Capital-a utječe na buduce poslovanje?
  • Opcije izlazne strategije

Voditelj radionice je g. Dino Bendeković - Izvršni direktor Interfokusa, a u radionici će sudjelovati i predstavnici Venture Capital fonda Horizonte g. Kemal Sikirić - Izvršni direktor i Slaven Kordić- Direktor investicija.

Kako bi pridonijeli uspješnosti radionice, od poduzeća se traži da se pridržavaju sljedećeg:

1. Od poduzeća i poduzetnika koji sudjeluju u radionici očekuje se da budu aktivni sudionici te da budu spremni predstaviti svoje poduzeće i financijske potrebe. To će biti osnova za prve povratne informacije od trenera kao i temelj za razvoj tijekom drugog radnog dana.

2. Svatko bi trebao (ukoliko ima) donijeti prijenosno računalo kako bi uz vodstvo trenera mogao raditi na unaprijeđenju prezentacija.

Započni download datotekePrijavnica za radionicu.

Ispunjenu prijavnicu u prilogu, molimo dostaviti na broj faksa 052/225-031 ili e-mail:
Otvara prozor za slanje e-mailamarija_vlahovic-pusic(at)ph.com.hr najkasnije do utorka, 27. ožujka u 16:00 sati.

Za sve dodatne informacije i upite obratite se u ured Poduzetne Hrvatske, na tel. 225-030.