12.04.07.

Gospodarski forum Istre

U srijedu, 18. travnja u hotelu Histria u Puli održat će se I. Gospodarski forum Istre

U organizaciji Istarske županije te pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske g. Stjepana Mesića, u pulskom hotelu Histria 18. travnja u vremenu od 9,30 do 14,30 održat će se I. Gospodarski forum Istre.

Predmetni događaj zamišljen je kao susret istarskih gospodarstvenika - dvjestotinjak najznačajnijih, s predstavnicima Vlade Republike Hrvatske i predstavnicima lokalne i područne (regionalne) samouprave. 

Na I. Gospodarskom forumu Istre bit će predstavljeni svi razvojni projekti u Istarskoj županiji i ulaganja u istarsko gospodarstvo te će se raspravljati o razvojnim perspektivama gospodarstva Istarske županije. Cilj Foruma je prezentirati mjere koje javni sektor poduzima kako bi podupirao razvoj gospodarstva te omogućiti privatnom sektoru da predstavi svoje projekte  i iznese problematiku vezanu uz vlastito poslovanje.

U uvodnom djelu Foruma bit će prezentirana Sektorska analiza gospodarstva Istarske županije, s posebnim osvrtom na tržište rada. Također, bit će prezentiran i Regionalni operativni program (ROP) Istarske županije 2006.-2010., strateški dokument koji obuhvaća strategiju razvoja Istre za navedeno razdoblje. Kratak pregled rezultata dosadašnjeg poslovanja kao i prezentaciju budućih projekata dat će predstavnici najznačajnijih istarskih tvrtki, a predstavit će se i nekoliko malih i srednjih poduzetnika. Nakon prezentacija uslijedit će rasprava, koja bi trebala rezultirati zaključkom o aktualnom stanju gospodarstva Istre, kao i smjernicama njegova budućeg razvoja.

Započni download datotekeProgram Foruma