21.10.16.

IDA sudjelovala na sastanku regionalnih koordinatora Jadranske Hrvatske

Predstavnici Istarske razvojne agencije sudjelovali  su u četvrtak, 20. listopada 2016. godine u Rijeci, na  sastanku regionalnih koordinatora Jadranske Hrvatske, kojeg je organizirao Upravni odjel za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Primorsko-goranske županije.

Na sastanku je trenutne aktivnosti u provedbi projekata u sklopu tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. predstavio izv.prof.dr.sc. Ljudevit Krpan, pročelnik Upravnog odjela za regionalni razvoj infrastrukturu i upravljanje projektima te je direktor Istarske razvojne agencije, dr.sc. Boris Sabatti naglasio da se navedene aktivnosti što se IDA-e tiče odvijaju prema planu.

Sabatti je isto tako dao viđenje o strateškom planiranju projekata na nadolazećem natječaju prekogranične suradnje Italija – Hrvatska.

Boris Golob, direktor Step Ri znanstveno-tehnologijskog parka Sveučilišta u Rijeci,u čiji je prostorima sastanak upriličen, predstavio je njihove aktivnosti te su utvrđeni temelji moguće buduće suradnje na projektima s poduzetničkim inkubatorima IDA-e; PI „Izazov“ te Tehnološkim inkubatorom Pula, obzirom na velik broj zajedničkih ciljeva i mogućih učinaka na razvoj mladih inovativnih start-up tvrtki.

Zaključeno su regionalni koordinatori razvoja Jadranske Hrvatske raspravljali o pripremi prijavnog obrasca za prijavu Regionalnog prometnog masterplana funkcionalnih regija.