21.11.16.

IDA sudjelovala na konferenciji "Koraci do uspješne politike za mlade u lokalnoj zajednici"

Dana 18. studenog 2016. u prostoru Europskog centra za mir i razvoj održana je Konferencija Savjeta mladih Grada Pule pod nazivom "Koraci do uspješne politike za mlade u lokalnoj zajednici" na kojoj su sudjelovali srednjoškolci i studenti u pratnji svojih profesora. Konferencija je organizirana od strane Savjeta mladih Grada Pule pod pokroviteljstvom Centre Party iz Švedske te Fondacije Boris Divković.

Konferenciju su otvorili gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić i pročelnica Upravnog odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber, a podršku je pružio i predsjednik Gradskog vijeća Grada Pule Robert Cvek. U sklopu konferencije održana je panel diskusija o važnosti participacije mladih u društvu. Panelisti su bili zamjenica pročelnice UO za društvene djelatnosti Grada Pule Irena Peruško, predstavnik Zaklade za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva Andrej Pevec, Danijela Ustić, predsjednica Volonterskog centra Istre i Alek Dragojević, stručni suradnik Istarske razvojne agencije. Panel je moderirala Jelena Vitasović. Uz panel raspravu, organizirano je i predstavljanje knjige "Moralnost kapitalizma" Domagoja Belaka.

Konferenciju je zatvorio Dino Starčić, zamjenik predsjednice Savjeta mladih Grada Pule zahvalivši se prisutnima i s najavom aktivnosti Savjeta mladih za sljedeću godinu.