22.10.18.

Izazovi i prilike digitalnog doba glavna tema nacionalnog savjetovanja o gospodarstvu i poduzetništvu održanog u Rapcu

Od 18. do 19. listopada 2018. godine održano je u Rapcu u organizaciji Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta 22. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu na kojem su sudjelovali i predstavnici Istarske razvojne agencije.

U fokusu događanja koje je okupilo više od 300 sudionika iz različitih sektora među kojima i brojne istarske poduzetnike bila je digitalizacija, s naglaskom na trenutačnu situaciju u Republici Hrvatskoj i svijetu, ali i viziju budućeg razvoja te domaća i inozemna iskustva.

Tijekom događanja održan je i panel  naziva „Pitaj Vladu“ s ministrima Horvatom, Bošnjakovićem, Marićem, Pavićem te Ćorićem, koji su iznijeli stavove o mijenjanju trendova i nužnosti prilagodbe državne uprave digitalnom dobu, kako bi se poduzetnicima  i gospodarstvu općenito dao zamah.

Na skupu je govorio i član estonskog parlamenta Kalle Palling, koji je govorio o iskustvima s digitalizacijom u Estoniji koja je predvodnik u Europskoj uniji na tom polju.

Zaključak je da je čim brža digitalizacija prije svega državnog aparata apsolutna nužnost, obzirom da na ljestvici digitalne konkurentnosti Hrvatska zauzima tek 68. mjesto.