28.11.17.

Poziv na radionicu „Vještine upravljanja projektom (PCM)"

Istarska razvojna agencija - IDA d.o.o. vas poziva na trodnevnu radionicu na temu „Vještine upravljanja projektom (PCM)“, koja će se održati u Istarskoj razvojnoj agenciji, Mletačka 12/IV, 52100, Pula, u sljedećim terminima:

l. ponedjeljak, 4. prosinca 2017. od 09.00 do 15.00 sati

ll. utorak, 5. prosinca 2017. od 09.00 do 15.00 sati

III. srijeda, 6. prosinca 2017. od 09.00 do 14.00 sati

Radionica se provodi u okviru projekta "Tehnička pomoć Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. – Istarska razvojna agencija - IDA d.o.o." koji je sufinanciran putem Europskih strukturnih i investicijskih fondova kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Svrha projekta je jačanje i razvoj mreže podrške za javnopravna tijela u Istarskoj županiji koja prijavljuju projekte za sufinanciranje putem Europskih strukturnih i investicijskih fondova, što ponajprije podrazumijeva savjetodavnu podršku u pripremi i provedbi projekata te informiranje i edukaciju o mogućnostima strateškog planiranja i razvoja uz pomoć ESI fondova.

Edukacija obuhvaća sljedeće teme: obaveze prijavitelja i partnera na početku provedbe, periodičko izvještavanje i zahtjevi za nadoknadom sredstava (ZNS), prikupljanje i oblikovanje dokaza za realizaciju aktivnosti i postizanje indikatora ciljeva. Praktični rad uključuje vježbe za izradu plana nabave, planiranje i praćenje novčanog tijeka, odabir vrste ugovora za usluge vanjskih stručnjaka, izradu ZNS-a i druge vježbe s primjerima obrazaca za nabavu, ugovaranje i izvještavanje. Edukacija je namijenjena stručnjacima koji već imaju predznanje u planiranju i izradi projektnih prijava.

Radionicu će voditi  Karolina Horvatinčić, MBA, zaposlena u Institutu za razvoj i međunarodne odnose, ima bogato iskustvo u upravljanju domaćim i međunarodnim projektima. Konzultant je na pripremi i provedbi strateških projekata financiranih sredstvima Europske unije. Sudjeluje na projektima izrade strategija za lokalni i regionalni razvoj, zaštitu okoliša i održivi turizam.  

Radionica je besplatna za sve sudionike, a prijava je obavezna zbog  bolje organizacije te ograničenog broja sudionika.

Ukoliko ste zainteresirani, molimo Vas da prijavu izvršite slanjem prijavnog obrasca na e-mail alek.dragojevic@ida.hr ili pozivom na broj 052/381-900 ili slanjem prijavnog obrasca na fax 052/381-905 najkasnije do petka, 1.prosinca 2017. godine.

Prijavnicu možete preuzeti ovdje a sadržaj radionice ovdje.