24.04.17.

U Karlovcu predstavljen INTERREG program Italija – Hrvatska 2014. -2020.

U petak, 21. travnja 2017. godine u Karlovcu, održan je info dan na temu predstavljanja aktualnog programa prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2014.-2020., na kojem su sudjelovali i predstavnici Istarske razvojne agencije.

Navedeni info dan bio je zadnji u nizu od tri događanja, koje je upravljačko tijelo programa organiziralo u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova EU u prekograničnom području s hrvatske strane, s ciljem približavanja svim potencijalnim hrvatskim korisnicima značajki i pravila programa te isto tako programske strategije.

Posebna je pažnja tijekom info dana bila usmjerena na sve detalje vezane uz objavu prvih natječaja za dostavu projektnih prijedloga; onog objavljenog dana 27. ožujka 2017. godine za „Standard+“ projekte koji kapitaliziraju prethodno ostvarenu suradnju hrvatskih i talijanskih partnera, te onog objavljenog upravo 21. travnja 2017. godine za  sve ostale projektne prijedloge prekogranične suradnje relevantnih dionika iz Italije i Hrvatske.