25.04.17.

SMART INNO među najuspješnijim lokalnim EU projektima u Republici Hrvatskoj

U okviru svečanog otvorenja Tjedna EU fondova održanom u hotelu Sheraton u Zagrebu dodijeljena je nagrada „Najuspješniji lokalni EU projekt u RH u razdoblju 2015. – 2016.“. U natjecanju za navedenu nagradu našli su se brojni projekti s područja cijele Hrvatske, a u užem izboru najuspješnijih projekata bila je i Istarska razvojna agencija sa projektom SMART INNO „SmartInno - Smart Network and Sustainable Innovation Cluster to increase RDI Competitiveness of SMEs in the Adriatic“. Najvažniji rezultat projekta je otvaranje i opremanje Centra za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije kojeg je do sada pohodilo preko 1800 učenika osnovnih i srednjih škola sa odrađenih preko 250 radnih sati.

Projekte Izbora za najuspješnijeg lokalnog EU projekta u RH u razdoblju 2015. – 2016., koje je početkom godine pokrenulo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, nominirali su regionalni koordinatori, odnosno predstavnici regionalnih razvojnih agencija. Svrha izbora bila je dodatna promocija uspješnih projekata koji su financirani iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, ali i informiranje šire javnosti o mogućnostima korištenja sredstava koja su Hrvatskoj na raspolaganju.

Nominirani projekti su pokrili područja kao što su poduzetništvo i razvoj poslovne infrastrukture, istraživanje i inovacije, zaštita okoliša, socijalna uključenost i zapošljavanje te poljoprivreda. Glasovanje za najuspješniji lokalni EU projekt provedeno je putem internetske stranice www.strukturnifondovi.hr, gdje su građani imali priliku dati svoj glas za tri najuspješnija projekta prema njihovom mišljenju.