08.05.17.

U Puli obilježen Dan Europe u sklopu bogatog programa Europskog tjedna 2017.

U Puli je u subotu, 6. svibnja 2017., svečano obilježen Dan Europe 2017. u organizaciji Informacijskog centra Europe Direct (EDIC) Pula-Pola u suradnji s Istarskom razvojnom agencijom, Gradom Pula-Pola, Istarskom županijom, Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva te Agencijom za ruralni razvoj Istre koji već niz godina tradicionalno organiziraju brojne manifestacije povodom obilježavanja Europskog tjedna na području Istarske županije.

Građani su u velikom broju iskoristili ugodno i sunčano vrijeme te su se pridružili obilježavanju koje se odvijalo na tri posebna informativna štanda i prezentacijsko degustacijskom dijelu. Na informativnim štandovima djelatnici Informacijskog centra EDIC Pula-Pola družili su se sa građanima te ih informirali o brojnim EU temama, dijelili prigodne EU promotivne materijale te brojne EU publikacije, a sve kako bi građanima Istarske županije približili vrijednosti Europske Unije. Na prezentacijsko degustacijskom dijelu – Edukacijskog gastronomskog centra Istre, AZRRI u suradnji sa učenicima i profesorima Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, mogla su se degustirati tipična istarska jela što je posebno razveselilo brojne okupljene građane.

U obilježavanju Dana Europe građanima se predstavio i FIESTA help desk u sklopu EU projekta FIESTA, namijenjenom informiranju građana o jednoj od sve popularnijih tema zadnjih godina, odnosno o poboljšanju energetske učinkovitosti u kućanstvima. Brojnim posjetiteljima također se predstavio u sklopu otvorenih vrata lokalnih EU projekata “Gerontološki centar Vila Trapp“, Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula, kako bi što veći broj građana bio upoznat sa projektom koji je uspješno proveden te aktivnostima koje su proizašle iz projekta.