09.10.17.

IDA na „Danima regionalnoga razvoja i EU fondova“ u Šibeniku

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u suradnji s drugim partnerskim institucijama, organiziralo je informativno-edukativno događanje pod nazivom „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“ koje se održalo  od 5. do 7. listopada 2017. godine u Šibeniku.

U sklopu Konferencije direktor Istarske razvojne agencije dr.sc. Boris Sabatti i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisali su u petak, 06. listopada 2017. godine u Šibeniku sporazum o suradnji na izradi Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine i provedbi Programa pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova, u vrijednosti od milijun kuna.

Tijekom trodnevnog događanja djelatnicima Istarske razvojne agencije i ostalim sudionicama predstavljene su brojne teme, između ostaloga i Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske, nacionalni programi financiranja projekata jedinica lokalne i regionalne samouprave, dosadašnji rezultati te aktualne mogućnosti financiranja projekata iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Europskog socijalnog fonda, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj i Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, programi europske teritorijalne suradnje te mogućnosti financiranja projekata kroz Norveški i EGP financijski mehanizam u Hrvatskoj. Također, predstavila su se iskustva drugih zemalja članica Europske unije, te primjeri dobre prakse.