21.05.07.

Održan kick-off meeting projekta AsviLoc

U sjedištu Regije Marche u Anconi, 17. i 18. svibnja održan je tehnički sastanak i kick-off meeting projekta AsviLoc

Na navedenim sastancima dogovoreni su detalji vezani uz implementaciju projekta, odnosno što učinkovitije povezivanje regionalnih i lokalnih razvojnih agencija Jadranskog okruženja s ciljem jačanja podrške malim i srednjim poduzetnicima navedenog teritorija.  

Naime, projekt je usmjeren upravo na podršku procesa jačanja lokalne socioekonomske strukture, poticanje razvoja kapaciteta lokalnih razvojnih agencija jadranskog okruženja s ciljem integracije različitih sustava MSP-a kroz organiziraciju, racionaliziraciju i jačanje poduzetničkih aktivnosti jadranskih regija. AsviLoc je usmjeren i na jačanje ekonomskih veza unutar jadranske zajednice i stimuliranje procesa internacionalizacije i prekogranične suradnje.

U okviru projekta osnovat će se prekogranična mreža razvojnih agencija koordinirana od trajnog koordinacijskog odbora u kojemu će biti i predstavnik IDA.

Nositelj projekta je Sviluppo Marche, a partneri Consvipo, Informest i Regione Isernia iz Italije, LEDA Vinkovci, TEULEDA Albanija, FIPA iz Bosne i Hercegovine te SIEPA i Općina Apatin iz Srbije.

Projekt će se realizirati u okviru inicijative Interreg III A.