02.12.16.

IDA na Inspire Me konferenciji

U petak, 2. prosinca 2016. godine održala se konferencija "Inspire Me" na Fakultetu  ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ u Puli.

Budući da je konferencija u Puli bila usmjerena na poduzetništvo, Istarska razvojna agencija predstavila je mjere i programe namijenjene poduzetnicima.

Inspire Me konferencija predstavlja jedinstvenu konferenciju u kojoj uspješni pojedinci iz različitih područja s mladima dijele svoje ideje, znanja te životna i poslovna iskustva. Sudionici konferencije imali su priliku vidjeti kako izgleda rad u uspješnim kompanijama, koje su mogućnosti zapošljavanja te rješavati njihove mini case study-e. Jedna od aktivnosti  bila je i „speed dating“ sudionika s poslodavcima na kojem su kompanije predstavile mogućnosti za praksu i zapošljavanje. Zainteresirani sudionici mogli su za vrijeme konferencije potencijalnim poslodavcima ostaviti svoj CV.

Koncept konferencije proizlazi iz slogana Inspire, Learn, Network, pri čemu svaka od riječi ima sljedeće značenje:
Inspire - poslovne i životne priče uspješnih pojedinaca
Learn - predavanje i radionice vrhunskih profesionalaca iz različitih područja
Network - druženje i umrežavanje s predavačima i poslodavcima

Koncept proizlazi iz uvjerenja da je svakoj osobi, neovisno o fakultetu, struci, karijeri i poslu za "uspjeh" potrebno konstantno učenje i usavršavanje, iskustvo uspješnih pojedinaca, motivacija, mentorstvo te održavanje poslovnih kontakata s profesionalcima, poduzetnicima i poslodavcima.