30.11.18.

IDA na sastanku partnera u sklopu projekta Life Sec Adapt

U sklopu provedbe EU projekta Life Sec Adapt, 28. i 29. studenog 2018. godine u Fabrianu (Italija) održan je radni sastanak kojem su nazočili predstavnici Istarske razvojne agencije (IDA), Istarske županije,predstavnici Gradova partnera na projektu - Pule, Rovinja, Buzeta, Labina i Pazina, te predstavnici Grada Poreča. Projekt ukupne vrijednosti 24,5 milijuna kuna financira se iz programa Life 2014.-2020., koji je namijenjen aktivnostima na području zaštite okoliša, prirode i klime.

Istarska razvojna agencija predstavila je svoj dosadašnji rad, te je održala 3 prezentacije iz djelokruga svojih aktivnosti, kojima će se predvidjeti konkretne i dugoročne mjere za osiguranje ekološkog, društvenog i gospodarski stabilnog okruženja za sadašnje i buduće naraštaje Istarske županije.

Navedenim će se doprinijeti ciljevima strategije Europa 2030., koja je usmjerena na smanjenje emisije stakleničkih plinova za 30 posto, povećanje energetske učinkovitosti za 30 posto, povećanje udjela obnovljivih izvora energije za 30 posto te povećanje udjela biogoriva u prometu na 20 posto.