23.11.17.

IDA partner u projektu Adriatic Business Centar (ABC) vrijednom 20 milijuna kuna

U Šibeniku je u srijedu, 22. studenoga 2017. godine, predstavljen projekt rekonstrukcije i opremanja poduzetničke poslovne infrastrukture – Adriatic Business Centar (ABC)”, nositelja Razvojne agencije Šibensko-kninske županije u kojem Istarska razvojna agencija sudjeluje kao partner.

Projektom ukupne vrijednosti 20 milijuna kuna, koji se u stopostotnom iznosu financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj(EFRR), obnovit će se nekadašnja poslovna zgrada s vanjskim prostorom u krugu bivše tvornice TLM-a u Šibeniku te će Jadranska Hrvatska biti bogatija za još jedan objekt moderne poduzetničke infrastrukture, ukupne površine 1700 m2, u kojem će se poduzetnicima pružati usluge korištenja i najma prostora te usluge informiranja, edukacije i savjetovanja u svim fazama poslovanja kao i pripreme i provedbe projekata, napomenuo je između ostalog šibensko-kninski župan Goran Pauk.

Dr.sc. Boris Sabatti, direktor Istarske razvojne agencije istaknuo je da je poticanje razvoja poduzetništva i jedan od strateških ciljeva na razini statističke regije Jadranske Hrvatske te da će važan biti  doprinos u prijenosu znanja i iskustva koje IDA, kao regionalni koordinator razvoja u Istarskoj županiji i relevantan dionik u lancu razvoja poduzetništva, posjeduje u domeni rekonstrukcije i opremanja poduzetničke infrastrukture i razvoja potpornih programa, obzirom da je tijekom godina u 2 poduzetnička inkubatora  u  Puli omogućila podršku za više od 50 poduzetnika. Isto tako je relevantno iskustvo koje IDA  ima u pripremi i provedbi EU projekata, obzirom da je iza nje 40 projekata ukupne vrijednosti veće od 55 milijuna eura.

Provedbu projekta koji će trajati 2 godine vodit će Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije  te će  istoj uz IDA-u sudjelovati i ostali partneri: Šibensko-kninska županija; Znanstveno-tehnologijski park Sveučilišta u Rijeci - STEP RI d.o.o. te suradnici: HGK Šibenik i Split i svim gradovima Šibensko-kninske županije.

Krajnji cilj svih dionika u projektu je razvijanje sustava privlačenja kvalitetnih investitora, marketinško pozicioniranje i brendiranje poduzetničkog potencijala Jadranske Hrvatske, navela je Mira Lepur, direktorica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije.