21.11.17.

U Opatiji održana participativna radionica u svrhu izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine

U  ponedjeljak, 20. studenog  2017. godine održana je u Opatiji participativna radionica "Hrvatska kakvu želimo" u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s regionalnim koordinatorima, Upravnim odjelom za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Primorsko-goranske županije te Istarskom razvojnom agencijom  - IDA d.o.o., u svrhu oblikovanja vizije Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine.

Radionica u kojoj su sudjelovali ključni razvojni dionici iz Primorsko-goranske i Istarske županije realizirana je po principu World Cafe metode kojom se potiče dijalog i dijeljenje znanja između zainteresiranih strana. Predstavnici javnog, poslovnog, znanstveno-istraživačkog i civilnog sektora obje  županije su tijekom ove početne radionice imali priliku dati svoju viziju razvoja Hrvatske do 2030. godine kao i polazno viđenje o ključnim  dugoročnim razvojnim potencijalima i izazovima razvoja, s ciljem boljeg budućeg strateškog planiranja razvoja i vezanih mjera.