05.09.16.

Predstavljen Javni poziv Ministarstva gospodarstva „Podrška razvoju Centara kompetencija“ u Zadru

Povodom objave I. faze ograničenog Javnog poziva za dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstva "Podrška razvoju Centara kompetencija", a u cilju informiranja potencijalnih prijavitelja i zainteresirane javnosti o mogućnostima dobivanja bespovratnih sredstava, Ministarstvo gospodarstva organiziralo je drugo po redu javno predstavljanje Poziva koje se održalo 1. rujna 2016. u Zadru.

Predstavnici Istarske razvojne agencije sudjelovali su na predmetnom predstavljanju, koji je za cilj imao poboljšanje inovacijskog okruženja i povećanje aktivnosti istraživanja, razvoja i inovacija u poslovnom sektoru kroz razvoj Centara kompetencija i provedbu istraživačko-razvojnih projekata poslovnog sektora unutar jednog ili više identificiranih prioritetnih tematskih i pod-tematskih područja Strategije pametne specijalizacije Republike Hrvatske 2016.-2020.

Centri kompetencija predstavljaju novu vrstu istraživačke infrastrukture koja je važna za razvoj gospodarstva temeljenog na znanju, inovacijama i novim tehnologijama. Provedba ovog Javnog poziva doprinijet će povezivanju istraživača s gospodarstvom i olakšati prijenos istraživačkih rezultata u poslovni sektor.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 785 milijuna kuna, i odvijat će se kroz dvije faze. U I. fazi koja je otvorena do 18. listopada bit će odabrani prijavitelji koji zadovoljavaju kriterije za prijavu u II. fazi natječajnog postupka.