08.09.16.

Profesori iz Tel Aviva u posjeti IDA-i putem Erasmus programa

Putem Erasmus+ programa mobilnosti, Fakultet ekonomije i turizma “Dr. Mijo Mirković” (FET) u Puli ovih dana ugošćuje delegaciju profesora sa College of Management, Academic Studies (COMAS) iz Tel Aviva (Izrael).

Profesori Revital Altberger, Tal Berman, Omri Levavi i Anat Rotstein, dolaze s Katedre strategije i poduzetništva, te aktivno rade i u NOVUS – Centru za poduzetništvo. Prvi dan studijske posjete susreli su se s Prodekanom FET-a izv.prof.dr.sc. Robertom Zenzerovićem te voditeljicom Katedre za poduzetništvo doc.dr.sc. Violetom Šugar.

U Istarskoj razvojnoj agenciji (IDA d.o.o.) upoznali su se s aktivnostima i radom agencije, s naglaskom na funkcioniranje poduzetničkog inkubatora "Izazov". Tom su prilikom porazgovarali sa poduzetnicima iz tvrtki Neo Lab d.o.o. i  Intersoft Technologies d.o.o. , koji se bave pružanjem informatičkih usluga i usluga u turizmu.

U Centru za istraživanje materijala METRIS ugostio ih je ravnatelj Dalibor Paus. Djelatnici su upoznali delegaciju sa misijom i ciljevima te implementiranim projektima. METRISa. Djelovanje METRIS-a usmjereno je prije svega na poticanje tehnološkog razvoja, kao i razvoja inovacija. U narednim danima njihova boravka, očekuju ih posjeti tehnološkim inkubatorima Istre, susreti sa poduzetnicima te predstavnicima Sveučilišta u Puli.