30.09.16.

19. Obrtnički sajam Istre

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je bogat program ovogodišnjeg 19. po redu Obrtničkog sajma Istre koji će svoja vrata otvoriti u četvrtak 6. listopada 2016. godine na pulskoj Karolini.

Direktor Istarske razvojne agencije dr.sc. Boris Sabatti kazao je kako Istarska županija poduzetnicima i obrtnicima nudi povoljne kreditne linije, a do sad je putem 15 kreditnih linija plasirano govoto pola miljarde kuna. Također, direktor IDA-e informirao je kako Istarska razvojna agencija ima i novu kreditnu liniju s najboljim uvjetima na tržištu s kamatnom stopom od svega 2,65 posto. Do sad su podnesena 42 zahtjeva i zbog velikog interesa poduzetnika odlučeno je da će se osigurati dodatna sredstva.

Na ovogodišnjem Obrtničkom sajmu koji se otvara u četvrtak, 6. listopada 2016., u 11 sati predstavit će se 145 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Srbije. Na izlagačkoj površini od 742 m² u hali te na 540 m² vanjskog izložbenog prostora, svoje će proizvode i usluge predstaviti 67 izlagača iz Istarske županije, 72 izlagača iz ostalih dijelova Hrvatske te 6 iz inozemstva. 96 izlagača već je izlagalo u Puli na prethodnim sajmovima, čime se i u ovom izdanju manifestacije nastavlja tradicija povratka izlagača, dok je njihov ukupan broj znatno veći nego lani, što veoma raduje organizatore i mnogo govori o kvaliteti sajma. Sajam se na Karolini zatvara u nedjelju u 17,00 sati. Organizatori pozivaju sve zainteresirane građane da uz besplatan ulaz posjete sajam i uživaju u njegovoj ponudi svakoga dana.