NOVA KREDITNA LINIJA

PODUZETNIK ISTARSKA ŽUPANIJA 2020.

Istarska županija, istarski gradovi i IDA sklopile su sporazum o provedbi nove kreditne linije „Poduzetnik Istarska županija 2020.“ za istarske male i srednje poduzetnike, obrtnike i zadruge, ukupnog kreditnog potencijala 385 milijuna kuna. Online zahtjev biti će dostupan od petka, 16.10.2020. godine do iskorištenja sredstava.

Aktualni EU projekti

Coworking Pula

U tijeku je provedba projekta izgradnje i uspostave COWORKING centra u Puli, kao jednog od strateških projekata Strategije razvoja urbanog područja Pula koji će se financirati putem ITU mehanizma ukupne vrijednosti 25 milijuna kuna od čega je 80% sufinancirano bespovratnim sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj dok će preostalih 20% sufinancirati Grad Pula.

AKTUALNO

Edukacije IDA-E

Održane edukacije IDA-e dostupne na Facebook i YouTube kanalu Istarske razvojne agencije. U 2021. godini u planu održavanje mnogobrojnih besplatnih edukacija za poduzetnike na sljedeće teme: digitalni marketing, prezentacijske vještine, crowdfunding, umjetna inteligencija, internet stvari, žensko poduzetništvo i druge.

Strateško planiranje

IQ - Istarska kvaliteta

Koncept zemlje ili regije podrijetla dobiva sve više na važnosti na međunarodnom tržištu. Proces brendiranja proizvoda, usluge i destinacija pomaže im da se izdvoje iz konkurentnog okruženja, redefiniraju svoju vrijednost, dobiju zasluženu pozornost te uspostave novi odnos i emotivno iskustvo s potrošačima, korisnicima i tržištem općenito, koje će im osigurati trajnu prisutnost i snagu.

Ida u brojkama

Ukupna vrijednost provedenih 50 EU projekata

Kreditiranje i jamstva za 1600 poduzetničkih projekata

Ukupan broj poduzetničkih zona

Inkubiranih poduzetnika u poduzetničkim inkubatorima

Educiranih polaznika iz privatnog i javnog sektora

Novosti

Izdvojeno

MJERE POTPORE PODUZETNIŠTVU

Istarska županija i jedinice lokalne samouprave u Istarskoj županiji na godišnjoj razini u javnim proračunima osiguravaju sredstva za dodjelu bespovratnih potpora male vrijednosti u funkciji razvoja poduzetništva i jačanja poduzetničke klime.

Edukacije IDA-e dostupne na YouTube kanalu

Svi zainteresirani korisnici mogu pogledati on line edukacije Istarske razvojne agencije za male i srednje poduzetnike i obrtnike na YouTube kanalu IDA-e. Videozapisi na poveznici...

Mreža inkubatora Istarske županije

IDA je uspostavila mrežu poduzetničkih inkubatora i coworking prostora u Istarskoj županiji, kako bi osnažila poduzetničko okruženje te potaknula samozapošljavanje i rast i razvoj inovativnih poduzetnika i slobodnih profesionalaca.

Sastavnice