Veliki interes za primjenu umjetne inteligencije u medicini!

Veliki interes za primjenu umjetne inteligencije u medicini!

Interes medicinskog osoblja za podršku u dijagnostici, prevenciji i komunikaciji s pacijentima raste, što je bilo očito jučer u našem Coworking centru Pula na edukaciji koju je održao docent Ivan Lorencin s Fakulteta informatike, u sklopu projekta EDIH Adria. Tema edukacije bila je "Primjena umjetne inteligencije u medicini".

Na edukaciji su sudionici dobili priliku dublje sagledati utjecaj umjetne inteligencije na medicinski sektor, posebno u kontekstu komunikacije s pacijentima kroz upotrebu naprednih jezičnih modela poput ChatGPT-a. Docent Lorencin naglasio je važnost razvoja ove tehnologije u medicinskoj praksi te predstavio najnovija dostignuća u području primjene umjetne inteligencije u medicini. Posebno je istaknuo potrebu kontinuiranog usavršavanja i prilagodbe novim tehnologijama kako bi se osigurala najbolja skrb za pacijente.

Edukacija je izazvala veliki interes među medicinskim osobljem i drugim stručnjacima koji su aktivno sudjelovali u raspravi o mogućnostima i izazovima koje donosi ova inovativna tehnologija prisutna u svim područjima medicinske prakse.

Posjetite stranicu EDIH ADRIA za više informacija.