U IDA-I ZAPOČELA DVOTJEDNA LJETNA ŠKOLA "3D PLATFORMA ZA MEDICINSKE APLIKACIJE"

U IDA-I ZAPOČELA DVOTJEDNA LJETNA ŠKOLA "3D PLATFORMA ZA MEDICINSKE APLIKACIJE"

U ponedjeljak, 18. srpnja 2022. godine započela je u prostorima Istarske razvojne agencije te u organizaciji Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli  međunarodna ljetna škola u sklopu Erasmus + projekta BRIGHT na temu: "3D platforma za medicinske aplikacije". Ljetna škola, u kojoj sudjeluje 40-tak  zainteresiranih sudionika iz raznih krajeva Europe, provodit će se u razdoblju od 18. do 29. srpnja 2022. godine, u suradnji sa stručnjacima konzorcija Erasmus+ projekta BRIGHT, koji dolaze s različitih europskih tehničkih sveučilišta (Tehničko Sveučilište Cluj-Napoca (Rumunjska), Tehničko Sveučilište iz Poznana (Poljska), Sveučilište u Nišu (Srbija) i STU Bratislava (Slovačka) te dva mala i srednja poduzeća (BIZZCOM s.r.o. iz Slovačke i B.M Plast d.o.o. iz Hrvatske).

Uoči otvaranja ljetne škole sudionicima su se obratili ponajprije izv. prof. dr. sc. Sven Maričić ispred Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, odnosno u funkciji glavnog organizatora ljetne škole, prof. Razvan Pacurar kao predstavnik nositelja projekta BRIGHT, odnosno Tehničkog Sveučilišta Cluj-Napoca iz Rumunjske te Tamara Kiršić, pomoćnica direktora Istarske razvojne agencije, koja je predstavila djelatnosti agencije s naglaskom na podršku malom i srednjem poduzetništvu, kao i vezane EU projekte.

Sudionike ljetne škole očekuju mnogobrojna zanimljiva predavanja na temu tehnoloških inovacija s primjenom u realnom sektoru, kao i obilasci poduzetnika i učenje iz praktičnih primjera dobre prakse.