PREDSTAVNICI IDA-e SUDIONICI KONFERENCIJE  „COWORKING EUROPE 2022.“ U AMSTERDAMU

PREDSTAVNICI IDA-e SUDIONICI KONFERENCIJE „COWORKING EUROPE 2022.“ U AMSTERDAMU

Dana 10. i 11. studenoga 2022. godine održana je u Amsterdamu međunarodna coworking konferencija, na kojoj su sudjelovali i predstavnici Istarske razvojne agencije u sklopu aktualnog projekta izgradnje i opremanja poduzetničkog centra Coworking Pula.

Cilj sudjelovanja na konferenciji je praćenje najnovijih trendova u coworking industriji u pogledu brojnih sadržaja koje coworking centri nude korisnicima, zatim poslovnih modela poslovanja, organizacije događanja te digitalnog oglašavanja.   
Osim brojnih panel rasprava i intervjua s poduzetnicima iz navedene industrije, događanje je u vidu neformalnog druženja omogućilo umrežavanje i povezivanje s potencijalnim partnerima na međunarodnoj razini.
Sudionici su također imali prilike posjetiti različite coworking centre diljem Amsterdama, obzirom da su za vrijeme trajanja konferencije organizirani dani otvorenih vrata postojećih coworking centara. Navedenom prigodom sudionici su se upoznali s načinima upravljanja i rada brojnih coworking centara, te prikupili korisne informacije o uslugama za korisnike i optimizaciji troškova rada.

Sva korisna znanja će IDA nastojati primijeniti pri razvoju usluga i događanja za korisnike budućeg poduzetničkog centra Coworking Pula.
Osim klasičnim malim i srednjim poduzetnicima, centar će biti na usluzi i digitalnim nomadima, freelancerima, dionicima u brzorastućoj kreativnoj industriji te svim ostalim zainteresiranim poduzetnicima, kojima kreiranje jednog novog vida poduzetničke zajednice znači i priliku za širenje i rast poslovanja.